Suomi-pentumainos-suomi -sanakirja

Pedigree Puppy

Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää, eli kuinka netin pentumainoksia luetaan.

Erinomainen luonne = oma koira paras koira!

Erinomainen sukutaulu = ja muuta maininnan arvoista koirassa ei olekaan. Liekö maailmassa kasvattajaa, joka sanoisi yhdistelmänsä sukutaulua huonoksi?

Erittäin lupaava pentu vapaana = luovutusikäinen pentu on aina lupaava, jos sillä ei ole kahta päätä tai persereikää otsassa.

Erittäin lupaavat nuoret vanhemmat = jostain syystä kasvattaja haluaa teettää pentuja pennuilla.

Huippusukuinen tuonti = kaikki mikä tulee ulkomailta on automaattisesti hienoa, eikö vain?

Huono suomi = 5kk chihu musta lyhyt karvainen poika .Eläilääkärin tarkastama ja lemmikipassi,madotetty,sirutetty.Oiken kiltti ja rejpas.Helsingissa 700 euro. Ostajille, jotka ovat joko raadollisia (ihan sama mistä koira on peräisin, kunhan sen saa halvalla) tai typeryksiä (kuulostaa luotettavalta ja kokeneelta kasvattajalta!).

Hyvin pidättyväinen = pakenee vieraita sohvan taakse. Esiintyy yleensä muodossa ”Bella ei suinkaan ole arka, se on vain rodulle tyypillisesti hyvin pidättyväinen.”

Jälkeläisnäyttö = yleensä muodossa ”Maxilla on jo lupaavaa jälkeläisnäyttöä” eli koiralla on ennestään pentuja, joista yksi on voittanut näyttelyssä rodun paras pentu -palkinnon.

Kasvateilla ei toistaiseksi ainuttakaan hylättyä koesuoritusta = …koska vain harvaa on ikinä viety kokeisiin.

Käyttölinjainen = tavallistakin sisäsiittoisempi.

Käyttöön ja näyttöön = Kasvattaja harrastaa pääasiassa näyttelyitä.

Käyttöön, näyttöön tai kainaloon = kasvattaja ei harrasta mitään koiriensa kanssa.

Maskuliininen uros = merkkaa sisään ja/tai rähisee.

Menestystä tullut myös maastokisoissa/agilityssä/jossain muussa kokeessa = maastokisoista SA / kilpailee kolmatta vuotta agilityn ykkösluokassa / käynyt kokeessa mutta pokaalia ei tullut.

Osamaksukin mahdollinen = kasvattaja on epätoivoinen.

Paperiton rotukoira = kasvattaja on 85% todennäköisyydellä ihme hiippari.

Pennut myydään eläinlääkärin tarkastamina, madotettuina ja sirutettuina = mutta ilman papereita.

Perusterve rotu = mikä tahansa sisäsiisteysongelmista autoimmuunitauteihin on mahdollista.

Pidättyväinen = arka.

Primitiivinen luonne = huonot hermot.

Menestyneet sisarukset = Sisaruksilla on menestystä, mutta jalostusyksilöllä syystä tai toisesta ei.

Menestyneet isovanhemmat/serkut/kummin kaiman kälyt = Jalostusyksilöksi on valittu meriitittömät eläimet ja toivotaan, että sukulaisten tittelit sokaisevat ostajan.

Vahva metsästysvietti = vinttikoira on ajanut metsässä jänistä, mutta ei aja viehettä.

Suoraselkäisiä wanhan hyvän ajan saksanpaimenkoiria = kasvattaja on myyntihenkinen ja tietää mistä tuuli puhaltaa.

Sukusiitosprosentti neljältä polvelta 0 = ja kymmeneltä polvelta 46,8%.

Sukusiitosprosentti on matala tämän rotuiseksi = koko rotu on järkyttävän sisäsiittoinen.

Täysin terve suku = koirille ei ole tehty terveystarkistuksia.

Tavoitteena tälle vuodelle BH pentueen jälkeen = kasvattajan lainan korot ovat erääntymässä ja pitää tehdä pentue nopeasti keskeneräisellä koiralla.

Tittelirivi = INT & FI & LT & EE & LV CH, FI & EE & LV KVA-m, CVM-09, JWW-10, PMJV-09, PMV-10 JV-09, HeW-10, HeW-11, MV-10 = rotua edustaa useimmissa kisoissa max. kolme yksilöä.

Typistetty = ostajille, jotka eivät näe koiraa korvilta ja hännältä.

Treenaa lajia X = ei tulla ikinä näkemään kokeissa.

Ulkosiitos = KoiraNetin sukutaulussa ei näy kahta kertaa samaa nimeä.

Viehevarma = vinttikoira jahdannut käsiviehettä maastotreeneissä.

Osa pennuista sijoitetaan = ja seuraavan kerran tapaatte käräjillä.

11 thoughts on “Suomi-pentumainos-suomi -sanakirja

 1. Tämä on ehkä vähän liian kriittinen kasvattajia kohtaan, jotakinhan siihen pentumainokseen kuitenkin on laitettava eivätkä kaikki ole huijareita.

 2. Tässä kohtaa blogin pitäjällä on selvästi syvällisempääkin tietoa 😀

 3. Aivan uskomattoman hyviä tekstejä kirjoitat! Olen lukenut nyt näitä koiratekstejäsi ja ne ovat aivan loistavia. Lukiessa on hymy herkässä, mutta silti kirjoitat täyttä asiaa – loukkaamatta ketään. Jatkan ehdottomasti blogisi seuraamista.

 4. Aivan loistava! 🙂 Ja kuinka sattuikin netissä silmiin ilmoitus labbiksen pennuista: ”Vanhemmat tutkittuja ja terveitä, sekä erittäin hyväluonteisia! Pennut soveltuvat ”käyttöön, näyttöön sekä seurakoiraksi!” ….eli vanhemmat ilmeisesti pullakoiria kotona (oma koira paras koira) eivätkä pärjänneet (tai ei edes yritetty) sen enempää näyttelyissä, taipumuskokeissa, harrastuksissa tai metsällä. Ja labbishan onkin juuri se rotu, josta pentu kuin pentu passaa niin näytille kuin metsällekin….tai sitten ei… 😛

 5. Hauskoja tekstejä, mutta pikkuisen kriittisiä kasvattajia kohtaan, noin yleisesti. Saisiko seuraavaksi sen tekstin, jossa on suomennettuna pennunkyselijöiden mainoslauseet itsestään? Esimerkiksi: ihminen sanoo olevansa aktiivinen ja säännöllinen liikkuja = television kaukosäädin on hukassa…

 6. hahahahahah tää blogi on aivan paras :DD Ihanan kriittinen, totuudenperäinen mutta kuitenkin liioiteltu tavallaan, muttei kuitenkaan 😀 Vaan harva osaa kirjoittaa näin loistavaa tekstiä.
  Nauratti etenkin lupaava pentu, tottakai se on lupaava, ennenkuin joku käsiperse sen pilaa.
  Sitten tuo maskuliininen uros/urosmainen uros, niin totta. Vähintäänkin muita uroksia vihaava yksilö. Itselläni on uroksen NÄKÖINEN uros ja siinä on huima luonne-ero 😀

  Luin juttusi Crufts-voittajasta ja jäin koukkuun tähän blogiin. Paras!

  • Niin, ulkonäöllisesti vahvan sukupuolileiman omaava uroshan ei välttämättä ole millään tavalla maskuliininen. Ei ole koiraa karvoihin katsomista vai miten sitä sanotaan, vaikka koirasta näkisi kauas, että se on uros, se voi silti käyttäytyä kuin leikattu (=sukupuoleton) koira.

   Blogista taas ”liioiteltu tavallaan, muttei kuitenkaan”, niimpä, tämä teksti ei ainakaan ole millään tavalla liioiteltu. Bloggaaja tekeekin varmaan seuraavaksi postauksen, jossa esittelee täydellisen pentuilmoituksen?

   Nämä postaukset tuntuu olevan aika kovassa ristiriidassa keskenään. Kirjoittaako tätä blogia kaksi ihmistä vai yksi kaksisuuntaista mielenalahäiriötä sairastava kaveri? Yhdessä postauksessa vingutaan niistä ihmisistä, jotka kyselee, kritisoi ja arvostelee kasvattajia ja pentuilmoituksia. (Hyi miten pahoja ihmisiä, kun eivät anna paskakasvattajien olla rauhassa paskoja!) Toisessa postauksessa taas kerrotaan kaikkien pentuilmoitusten olevan perseestä, kaikki koiratkin on perseestä ja kasvattajat ne vasta perseestä ovatkin.

   Tehkää nyt rauhassa päätelmiä minusta tämän mielipiteeni perusteella, luultavasti olen huono kasvattaja ja siksi en pidä tästä blogista. Eikun taidankin olla se idiootti, joka piinaa viattomia kasvattajia kysymyksillään. Oli miten oli, paska joka tapauksessa.

   • Toisessa postauksessa taas kerrotaan kaikkien pentuilmoitusten olevan perseestä, kaikki koiratkin on perseestä ja kasvattajat ne vasta perseestä ovatkin.

    Sturgeonin lakia mukaellen, 90% kaikesta on väistämättä perseestä – varmasti myös blogeista. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s